in

Kosovë: Rrëzohet qeveria Thaçi

Kuvendi i Kosovës ka votuar në favor të mocionit të mosbesimit ndaj qeverisë Thaçi. Vendi shkon drejt zgjedhjeve të parakohshme

Prishtinë, 2 nëntor 2010 – Kuvendi i Republikës së Kosovës sapo miratoi mocionin e votëbesimit të Qeverisë me 66 vota pro, 1 kundër e 2 abstenime në seancën e posaçme.
Pas këtij votimi, qeveria e Kosovës është në dorëheqje dhe vendi shkon në zgjedhje të jashtëzakonshme brenda 45 ditësh nga shpërndarja e Kuvendit, që pritet të ndodhë shpejt.
Në këtë mënyrë, shpërbëhen institucionet historike që shpallën pavarësinë e Kosovës më 17 shkurt 2008.

Festivali i Filmit i Durrësit nderohet me çmim në Milano

Pakte mes shtetit e Mafies?