in

Maqedonia ngre këshillin organizativ për 100-vjetorin e Ditës së Flamurit

Manifestimet e Këshillit Organizativ për 100-vjetorin e Ditës së Flamurit do të fillojnë më 17 janar 2012 kur do të vihen themelet e sheshit ”Skënderbeu” në Shkup

Tiranë, 28 dhjetor 2011 – Me iniciativë të kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, Sali Berisha dhe nën patronazhin e kryetarit të Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti, u krijua sot Këshilli Organizativ për 100-vjetorin e Ditës së Flamurit.

Për formimin e këtij këshilli, që do të koordinojë aktivitetet me këshillat organizativë në Tiranë dhe në Prishtinë, ishte rënë dakord që më 9 nëntor, gjatë takimit të liderit të BDI-së, Ali Ahmeti me kryeministrin e Shqipërisë, Sali Berisha, që u mbajt në Shkup.

Kryetar i Këshillit Organizativ sot u emërua zëvendëskryeministri i Republikës së Maqedonisë, i angazhuar për Marrëveshjen e Ohrit, Musa Xhaferi, ndërsa Koordinator i Këshillit u emërua Artan Grubi.

Këshilli Organizativ përbëhet nga drejtuesit e Universitetit Shtetëror të Tetovës, Universitetit të Evropës Juglindore, Instituti Albanologjik, Muzeu i Alfabetit, Muzeu i Lirisë, Lëvizja ZGJOHU!, Qendra Kulturore Informative, Lidhja e Arsimtarëve Shqiptarë, Shoqata e Historianëve Shqiptarë, Katedra e Gjuhës Shqipe pranë Universitetit të Shkupit dhe intelektualë shqiptarë.

Ky këshill do të zgjerohet edhe me drejtuesit e komunave, organizatave joqeveritare si dhe institucione të tjera të cilat do të japin kontribut të drejtpërdrejtë në shënimin madhështor të vitit të shqiptarëve.

Manifestimet e Këshillit Organizativ për 100-vjetorin e Ditës së Flamurit dhe të Pavarësisë do të fillojnë më 17 janar 2012 kur do të vihen themelet e sheshit “Skënderbeu” në Shkup që përkon me përvjetorin e vdekjes së Gjergj Kastriot Skënderbeut dhe të atdhetarëve Jusuf dhe Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka.

Këshilli Organizativ do të organizojë manifestime kombëtare gjatë gjithë vitit 2012.

Kakavijë. Për festa, kanë hyrë 70 mijë e kanë dalë 45 mijë shqiptarë

Papa Benedikti XVI, mesazh urimi presidentit Topi me rastin e ditës së Paqes