in

Mbrëmje shqiptare në Romë

Të premten më 15 prill 2011, ora 20.00
Circolo 8 Marzo
Rruga Pullino 1, Roma

Shoqata kulturore Arcobaleno, Ambasada e Shqipërisë dhe shoqata Occhio Blu Onlus, organizojnë një “Mbrëmje shqiptare në Romë” me shkrimtaren Serena Luciani dhe piktorin shqiptar Klement Zoraqi. Gjatë mbrëmjes do të përshëndesë të pranishmit ambasadori i Shqipërisë Llesh Kola.

Do të marrin fjalën Annarosa Iraldo që do të paraqesë Shoqatën Kulturore italo-shqiptare Occhio Blu, Giani Sega do të intervistojë piktorin Klement Zoraqi, ndërsa Antonietta Moretti do të paraqesë shkrimtaren Serena Luciani dhe romanin e saj “Terremoto a Tirana” të botuar nga Stampa Alternativa.

Gjatë mbrëmjes, në ambientet e klubit do të përurohet edhe ekspozita e piktorit Klement Zoraqi me punime të periudhës së realizmit socialist, për herë të parë në Romë.

Mbrëmja do të shoqërohet nga shfaqje filimesh dhe fotosh mbi Shqipërinë.

Lexo edhe:

Tirana socialiste e intrigave, dashurive dhe spiunëve

 

 

 

 

Milot mes artistëve të “Kopshtit të Bukurisë” në Noto

Lega: Për refugjatët punë të detyruar