in

Më 12 korrik 2021 vjen në fuqi marrëveshja italo-shqiptare për konvertimin e patentave

12 korrik 2021. Është data e shumëpritur për hyrjen në fuqi të marrëveshjes dypalëshe për konvertimin e patentave. Më në fund kanë përfunduar të gjitha procedurat e nevojshme që u deshën për përtëritjen e marrëveshjes së konvertimit të patentave shqiptare në italiane e anasjelltas dhe sot ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme ka dhënë lajmin me postimin në profilin zyrtar Facebook: “… kanë përfunduar tërësisht procedurat e brendshme nga pala italiane lidhur me marrëveshjen për njohjen e ndërsjellë të lejeve të drejtimit mes Shqipërisë dhe Italisë”. Sqarohet menjëherë që “kjo marrëveshje do të hyjë në fuqi pas 60 ditësh, më konkretisht më datë 12 korrik 2021”.

Marrëveshja e përtërirë që do të hyjë në fuqi më 12 korrik nuk parashikon asgjë më pak apo më shumë nga ç’parashikonte e mëparshmja e skaduar në dhjetor të vitit 2019 (e për të shkruar, dakortësuar e miratuar të njëjtin tekst u desh mbi një vit kohë!!!).

Me pak fjalë, nga 12 korriku në Itali do të mund të konvertohen patentat shqiptare akoma të vlefshme të marra para se shtetasi shqiptar të vendosë rezidencën në Itali e gjithnjë nëse nuk ka kaluar më shumë se 4 vjet nga vendosja e rezidencës. Ashtu si edhe dy të mëparshmet, edhe marrëveshja që pritet të hyjë në fuqi, do të jetë e vlefshme për 5 vjet.

Së shpejti do të botojmë udhëzuesin e plotë për konvertimin e patentave në Itali, ndërsa këtu në vijim gjeni tekstin e plotë të marrëveshjes Itali-Shqipëri dhe shtojcat teknike për konvertimin e ndërsjellë të lejeve të drejtimit të automjeteve të botuar në Fletoren Zyrtare shqiptare:

Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_01-697x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_02-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_03-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_04-728x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_05-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_06-658x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_07-609x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_08-727x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_09-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_10-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_11-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_12-720x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_13-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_14-728x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_15-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_16-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_17-728x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_18-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_19-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_20-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_21-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_22-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_23-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_24-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_25-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_26-724x1024.jpg
Questa immagine ha l'attributo alt vuoto; il nome del file è FZ-2021-49-konvertimi-patentat_Page_27-724x1024.jpg

Shqiptari i Italisë

Marrëveshja për konvertimin e patentave shqiptare në italiane – teksti i plotë

I Balcani e il cinema, un corso gratuito per scoprire il cinema balcanico