in

Mesazh racist në Twitter. Atletja greke nuk lejohet të marrë pjesë në Londër 2012

Voula Papachristou paguan shtrenjtë një batutë mbi emigrantët afrikanë, mushkonjat dhe ethet e Nilit. Tani kërkon falje: “Nuk doja të fyeja askënd”

“Me gjithë këta afrikanë në Greqi, mushkonjat që vijnë nga Nili perëndimor do të kenë ushqimin nga vendi i vet”. Kushedi sa ka hequr atletja greke në kërcim së gjati Voula Papachristou për t’u kualifikuar për në Olimpidat e Londrës, por i kanë mjaftuar pak rreshta në Twitter për t’i thërrmuar çdo shpresë të mundshme medaljeje.

Batuta mbi “Ethet e Nilit” (sëmundje që prek kafshët e njerëzit dhe transmetohet nga mushkonjat) është vlerësuar nga krerët e komitetit olimpik grek “në kundërshtim me vlerat dhe idetë” e Lojërave olimpike. Përfundimi është që Papachristou, kampione e vendit në kërcim së gjati “do të kapërcejë” pa marrë pjesë Lojërat e Londrës: është skualifikuar e nuk do të niset me delegacionin e vendit të saj.

“Jam e pikëlluar – shkruan tani në Facebook – nuk doja të ofendoja asnjë e aq më pak të nëpërkëmbja të drejtat njerëzore. Ëndrrat e mia janë të lidhura me Olimpiadat, nuk do të merrja dot pjesë po të mos respektoja vlerat e Lojërave. Nuk besoj në asnjë lloj diskriminimi, dëshiroj t’u kërkoj ndjesë të gjithë atyre që janë ndier të fyer, grupit olimpik, dhe personave që kanë mbështetur karrierën time si atlete”.

 

‘Dilni se erdhi …’ {br}Sali Berisha vs Enver Hoxha në YouTube

Karta blu. Rregulla të reja për punonjësit e huaj me kualifikim të lartë