in

Operacioni i policisë kundër grupit shqiptaro-italian të trafikut të drogës në Itali

Policia italiane ka kryer një operacion të suksesshëm kundër një grupi të organizuar kriminal të trafikut të drogës, duke nxjerrë në dritë 15 masa arresti me burg. Veprimet e autoriteteve janë kryer në qytetet e Bari dhe Brindisi, duke shoqëruar sekuestrimin e pasurisë së grupit, e cila vlerësohet rreth 1 milionë euro.

Të dyshuarit në këtë rrjet të trafikut të drogës përballohen me akuza të rënda, duke përfshirë trafikimin e paligjshëm të substancave narkotike, prodhimin, trafikun dhe mbajtjen e paligjshme të drogës, pastrimin e parave dhe armëmbajtjen pa leje. Grupi organizuar përfshinte rolet e ndryshme, duke përfshirë koordinatorët, korrierët dhe investitorët.

Në mes të të dyshuarve të arrestuar është Corrado D’Agostino dhe një shtetas shqiptar i identifikuar si Klisman Curraj, 30-vjeç. Hetimet e policisë janë kryer duke përdorur një gamë të gjerë të metodave, duke përfshirë përgjimet telefonike dhe analizat e të dhënave telefonike, si dhe ekzaminimin e përmbajtjes së mesazheve të shkëmbyer në platformën e koduar “Sky Ecc”.

Nisja e hetimit u bë pas arrestimit të një individi në Francë më 26 tetor 2019, i quajtur Massimo Duca, i cili u kap me 75 kilogramë kokainë që kishte destinacion Italinë dhe 865 mijë euro.

Rrjeti kriminal organizonte transportin e drogës, kryesisht nga toka, përdorur makinat e modifikuara për këtë qëllim. Rezultati i operacionit është impresionues, pasi janë sekuestruar 127 kilogramë kokainë, 142 kilogramë kanabis dhe 1.3 milionë euro.

Një nga të dyshuarit, D’Agostino, aktualisht banues në Spanjën jugore, është një person me një histori të ndërlidhur me krime të mëparshme dhe është vlerësuar si një figurë kyçe në trafikun e drogës nga Spanja në Itali.

Hetimet dhe operacioni i policisë shënojnë një sukses të rëndësishëm në luftën kundër trafikut të drogës dhe tregojnë se autoritetet italiane janë të vendosura në përballjen e këtyre rrjeteve kriminale të organizuara me metoda të sofistikuara. Gjithashtu, tregojnë se bashkëpunimi ndërkombëtar është i rëndësishëm në luftën kundër këtyre fenomeneve të krimit të organizuar.

Sali Berisha, l’ex leader del centro destra albanese, indagato per corruzione: una sfida politica nell’Albania contemporanea

Përmbytjet dhe stuhitë në veri të Italisë: nën alarm rajone të shumta