in

Selanik: I vihet bomba makinës së konsullit shqiptar

 

Romë 29 janar 2011 – Në orët e para të mëngjesit ka shpërthyer në Selanik të Greqisë makina e konsullit shqiptar Thoma Nini. Automjeti ndodhej i parkuar në oborrin e banesës së konsullit. Zjarri, që ka dëmtuar dhe një makië që ndodhej pranë asaj të dipllomatiti shqiptar, është shuar shumë shpejt nga zjarrëfikësit.

Sipas deklaratave të dhëna për mediat e Tiranës nga ambasadori shqiptar në Greqi Dashnor Dervishi, “Dyshohet për akt terrorist të anarkistëve. Nuk është hera parë që ndodh djegia e makinave tona. Brenda dy vitesh ky është rasti i tretë”.

Ndërkohë policia greke ka marrë të gjitha të dhënat e nevojshme për hetimet dhe për zbulimin e autorit të ngjarjes

Flukset. Friuli: “Nuk duam më shumë se 300 kuota”

Edhe kinezët fusin Shqipërinë në listën e vendeve për t’u vizituar