More stories

 • in

  Java e kulturës shqiptare në Parma. Scanderbeg në festë

  Për të dhjetin vit rresht, edhe këtë nëntor Scanderbeg e Parmës organizon Javën e Kulturës shqiptare. Veprimtari mbi historinë e letërsinë, sport dhe mbrëmje për të festuar ditën e Pavarësisë dhe atë të Çlirimit. Java ka nisur të shtunën e shkuar me konferencën “Gjurmë të Shqipërisë në Italinë e Veriut 1479-1552” në të cilën morën […] More

 • in

  Java e kulturës shqiptare në Parma. Scanderbeg në festë

  Për të dhjetin vit rresht, edhe këtë nëntor Scanderbeg e Parmës organizon Javën e Kulturës shqiptare. Veprimtari mbi historinë e letërsinë, sport dhe mbrëmje për të festuar ditën e Pavarësisë dhe atë të Çlirimit. Java ka nisur të shtunën e shkuar me konferencën “Gjurmë të Shqipërisë në Italinë e Veriut 1479-1552” në të cilën morën […] More

 • in

  Scanderbeg e Parmës nis vitin e ri shkollor

  Për të shtatin vit, shoqata Scanderbeg e Parmës u ofron fëmijëve të imigrantëve shqiptarë mësimin e gjuhës shqipe dhe dhënien e disa njohurive nga historia, gjeografia e kultura shqiptare. Ja një reportazh i shkurtër nga dita e parë e mbledhjes së fëmijëve në shkollën shqipe Scanderbeg të Parmës Të dielën, më 11 tetor, në qendrën […] More

 • in

  Scanderbeg e Parmës nis vitin e ri shkollor

  Për të shtatin vit, shoqata Scanderbeg e Parmës u ofron fëmijëve të imigrantëve shqiptarë mësimin e gjuhës shqipe dhe dhënien e disa njohurive nga historia, gjeografia e kultura shqiptare. Ja një reportazh i shkurtër nga dita e parë e mbledhjes së fëmijëve në shkollën shqipe Scanderbeg të Parmës Të dielën, më 11 tetor, në qendrën […] More

 • in

  Një park në qendër të Torinos merr emrin e Nënë Terezës

  Më 4 shtator 2015, Bashkia e Torinos i dedikoi Nënë Terezës një park publik në qendër të qytetit, në një lagje multietnike, ashtu si ka qënë edhe jeta e të Bekuarës. E kërkonin prej dy vitesh shoqatat “Nënë Tereza”, Art@mia dhe “Infiniti Mondi onlus” Më 5 shtator 1997, Urdhri i Misionareve të dashurisë humbi themeluesen e tij, […] More

 • in

  Një park në qendër të Torinos merr emrin e Nënë Terezës

  Më 4 shtator 2015, Bashkia e Torinos i dedikoi Nënë Terezës një park publik në qendër të qytetit, në një lagje multietnike, ashtu si ka qënë edhe jeta e të Bekuarës. E kërkonin prej dy vitesh shoqatat “Nënë Tereza”, Art@mia dhe “Infiniti Mondi onlus” Më 5 shtator 1997, Urdhri i Misionareve të dashurisë humbi themeluesen e tij, […] More

 • in

  Një park në qendër të Torinos merr emrin e Nënë Terezës

  Më 4 shtator 2015, Bashkia e Torinos i dedikoi Nënë Terezës një park publik në qendër të qytetit, në një lagje multietnike, ashtu si ka qënë edhe jeta e të Bekuarës. E kërkonin prej dy vitesh shoqatat “Nënë Tereza”, Art@mia dhe “Infiniti Mondi onlus” Më 5 shtator 1997, Urdhri i Misionareve të dashurisë humbi themeluesen e tij, […] More

 • in

  Një park në qendër të Torinos merr emrin e Nënë Terezës

  Më 4 shtator 2015, Bashkia e Torinos i dedikoi Nënë Terezës një park publik në qendër të qytetit, në një lagje multietnike, ashtu si ka qënë edhe jeta e të Bekuarës. E kërkonin prej dy vitesh shoqatat “Nënë Tereza”, Art@mia dhe “Infiniti Mondi onlus” Më 5 shtator 1997, Urdhri i Misionareve të dashurisë humbi themeluesen e tij, […] More

 • in

  Shkolla shqipe “Scanderbeg Parma”, ja si funksionon

  Scanderbeg e Parmës vë në dispozicion të shoqatave të tjera përvojën e suksesshme gjashtëvjeçare të mësimit të shqipes dhe njohurive bazë të kulturës, artit, historisë, gjeografisë e traditave shqiptare Si u mësohet shqipja e disa njohuri të përgjithshme mbi kulturën, artin, historinë e gjeografinë e Shqipërisë fëmijëve të imigrantëve? Çfarë duhet të parashikojë një program […] More

 • in

  Shkolla shqipe “Scanderbeg Parma”, ja si funksionon

  Scanderbeg e Parmës vë në dispozicion të shoqatave të tjera përvojën e suksesshme gjashtëvjeçare të mësimit të shqipes dhe njohurive bazë të kulturës, artit, historisë, gjeografisë e traditave shqiptare Si u mësohet shqipja e disa njohuri të përgjithshme mbi kulturën, artin, historinë e gjeografinë e Shqipërisë fëmijëve të imigrantëve? Çfarë duhet të parashikojë një program […] More