More stories

 • in

  Pararegjistrimet në universitete. Udhëzimet e Ambasadës italiane për të rinjtë shqiptarë

  Procedura që duhet të ndjekin të rinjtë shqiptarë pranë zyrës konsullore të Ambasadës për të ndjekur studimet në universitete, akademi, apo konservatorët italianë Romë, 27 prill 2016 – Vijojnë prej disa javësh pararegjistrimet për të rinjtë e huaj që duan të ndjekin një universitet, një akademi apo konservator në Itali. Pararegjistrimet bëhen pranë konsullatave italiane […] More

 • in

  Pararegjistrimet në universitete. Udhëzimet e Ambasadës italiane për të rinjtë shqiptarë

  Procedura që duhet të ndjekin të rinjtë shqiptarë pranë zyrës konsullore të Ambasadës për të ndjekur studimet në universitete, akademi, apo konservatorët italianë Romë, 27 prill 2016 – Vijojnë prej disa javësh pararegjistrimet për të rinjtë e huaj që duan të ndjekin një universitet, një akademi apo konservator në Itali. Pararegjistrimet bëhen pranë konsullatave italiane […] More

 • in

  Kuqezinjtë e Scanderbegut fitojnë kampionatin e ngjiten në Kategorinë e Parë

  Falë krijimit të një grupi kompakt e të lidhur me njëri tjetrin dhe stërvitjes serioze në drejtimin e trajnerit Luca Leva, Scanderbegu i Parmës ka luajtur një sezon mbresëlënës që nuk mund të mbyllej ndryshe veç me fitoren e titullit të Kategorisë ku luan. Forca Scanderbeg! Parma, 26 prill 2016 – Dy jave para perfundimit […] More

 • in

  Kuqezinjtë e Scanderbegut fitojnë kampionatin e ngjiten në Kategorinë e Parë

  Falë krijimit të një grupi kompakt e të lidhur me njëri tjetrin dhe stërvitjes serioze në drejtimin e trajnerit Luca Leva, Scanderbegu i Parmës ka luajtur një sezon mbresëlënës që nuk mund të mbyllej ndryshe veç me fitoren e titullit të Kategorisë ku luan. Forca Scanderbeg! Parma, 26 prill 2016 – Dy jave para perfundimit […] More

 • in

  L’Università di Bologna, esoneri dalle tasse per gli studenti stranieri

  Unibo offre esenzione totale o parziale dalle tasse universitarie per chi si iscrive ai Corsi di Studio Internazionali, Unibo Azione 1 – A.A. 2016/17. Il bando e i requisiti per partecipare. Domande entro il 29 aprile L’Università di Bologna offre esoneri totali o parziali dalle tasse agli studenti internazionali che si immatricolano o che si […] More

 • in

  L’Università di Bologna, esoneri dalle tasse per gli studenti stranieri

  Unibo offre esenzione totale o parziale dalle tasse universitarie per chi si iscrive ai Corsi di Studio Internazionali, Unibo Azione 1 – A.A. 2016/17. Il bando e i requisiti per partecipare. Domande entro il 29 aprile L’Università di Bologna offre esoneri totali o parziali dalle tasse agli studenti internazionali che si immatricolano o che si […] More

 • in

  Shkolla shqipe Scanderbeg në gjurmët shqiptare të Venecias

  Shoqatat informojnë: Me nismën e Scanderbegut të Parmës, fëmijët e shkollës së organizuar nga kjo shoqatë bashkë me ata të shkolllës shqipe të Montegrotto Terme kanë vizituar disa vende “shqiptare” të Venecias e kanë takuar profesoreshën Lucia Nadin që u ka folur për to Të dielën më 10 prill 2016 shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” organizoi […] More

 • in

  Shkolla shqipe Scanderbeg në gjurmët shqiptare të Venecias

  Shoqatat informojnë: Me nismën e Scanderbegut të Parmës, fëmijët e shkollës së organizuar nga kjo shoqatë bashkë me ata të shkolllës shqipe të Montegrotto Terme kanë vizituar disa vende “shqiptare” të Venecias e kanë takuar profesoreshën Lucia Nadin që u ka folur për to Të dielën më 10 prill 2016 shkolla shqipe “Scanderbeg Parma” organizoi […] More

 • in

  Torino lexon për … Shqipërinë

  ‘Shqipëria në letërsinë e udhëtimit’ është titulli i takimit të propozuar nga Qendra e Kulturës Shqiptare në Itali dhe Pro Albania, në edicionin të dytë të veprimtarisë ‘Torino që Lexon’. Do të zhvillohet në Bibliotekën Primo Levi të Torinos në datën 19 Prill, ora 18:30. ‘Shqipëria në letërsinë e udhëtimit’ është titulli i takimit të […] More

 • in

  Torino lexon për … Shqipërinë

  ‘Shqipëria në letërsinë e udhëtimit’ është titulli i takimit të propozuar nga Qendra e Kulturës Shqiptare në Itali dhe Pro Albania, në edicionin të dytë të veprimtarisë ‘Torino që Lexon’. Do të zhvillohet në Bibliotekën Primo Levi të Torinos në datën 19 Prill, ora 18:30. ‘Shqipëria në letërsinë e udhëtimit’ është titulli i takimit të […] More

 • in

  Diventare Mediatore Culturale con ICOTEA

  Articolo sponsorizzato  Roma, 11 aprile 2016 – Gli attuali flussi migratori che coinvolgono il nostro Paese rendono indispensabili figure professionali come quella del Mediatore Culturale, un soggetto capace di fungere da “ponte” tra la società locale e immigrati. Il suo ruolo è importante in una molteplicità di ambiti: sociale, scolastico, economico, sanitario. Le competenze specifiche […] More

 • in

  Diventare Mediatore Culturale con ICOTEA

  Articolo sponsorizzato  Roma, 11 aprile 2016 – Gli attuali flussi migratori che coinvolgono il nostro Paese rendono indispensabili figure professionali come quella del Mediatore Culturale, un soggetto capace di fungere da “ponte” tra la società locale e immigrati. Il suo ruolo è importante in una molteplicità di ambiti: sociale, scolastico, economico, sanitario. Le competenze specifiche […] More