More stories

 • in

  Kosova. Shpengimi i të rinjve në muzikë dhe futboll

  Të rinj me origjinë kosovare po shkëlqejnë sot në muzikë dhe futboll, duke u kthyer në simbole të një populli të ri e dinamik dhe në idhuj e frymëzues krenarie kombëtare Nga Lavdrim Lita, East Journal Muzika ka qenë gjithnjë pjesë e rëndësishme e kulturës shqiptare. Në Kosovë, përveç muzikës folk, edhe muzika pop, rap […] More

 • in

  Ermal Meta ospite di Amici, Kledi Kadiu coreografa la sua Vietato Morire

  La prossima puntata di Amici, sabato su Canale 5, si preannuncia molto speciale, piena di emozioni da non perdere. Specialmente per tantissimi ammiratori di Kledi Kadiu e Ermal Meta che segneranno forse il momento clou del noto programma di Maria de Filippi. Infatti, reduce della ottima esperienza sanremese, Ermal Meta sarà ospite d’onore e canterà […] More

 • in

  Parliamo shqip o flasim italiano?

  Nella Giornata Internazionale della Lingua Madre, una riflessione sull’approccio quotidiano della lingua madre e l’emigrazione – nel nostro caso, come albanesi d’Italia – la lingua albanese, e l’italiano, la lingua del paese in cui viviamoDi Adela KOLEA Partendo dal presupposto che noi albanesi abbiamo una buona predisposizione per le lingue straniere, forse questo ci è […] More

 • in

  Shënime rreth gjuhës së nënës

  Nëse dikush më pyet se cila është gjuha ime amtare, unë përgjigjem “shqip”, por nuk është shumë e saktë, është dialekti gegnisht… Sot jetoj dhe punoj në Itali dhe familja ime jeton gjithashtu në Itali, italishtja pra është “gjuha mbizotëruese”, çdo ditë flas dhe shkruaj kryesisht në italisht, përkthej në gjuhën letrare shqipe, e në […] More

 • in

  Flasim albanese apo parliamo italisht?

  Në Ditën ndërkombëtare të Gjuhës Amtare, një përsiatje mbi  raportin  e përditshëm të gjuhës mëmë  dhe emigracionit  – në rastin tonë, si shqiptarë të Italisë – të gjuhës shqipe dhe, të italishtes, si gjuhë e vendit ku ne jetojmëNga Adela KOLEA Duke u nisur paraprakisht prej faktit se ne shqiptarët kemi një prirje te dallueshme […] More

 • in

  Dj Aniceto, da albanese-napoletana, ti dico che su Ermal Meta, hai sbagliato

  Di Adela Kolea Devo dire che così come afferma l’autore Vittorio Zucconi: “Come vorrei, certi giorni, che davvero i giornali raccontassero soltanto balle!”, anch’io , di fronte ad una segnalazione del genere: “Hai letto ciò che ha scritto un certo Dj Aniceto su Ermal Meta?”, avrei voluto fosse uno scherzo … Invece così non lo […] More

 • in

  Il razzismo e l’ignoranza di Dj Aniceto contro Ermal Meta

  A chi pensa “Italian first”, dà fastidio la vittoria di Ermal al Sanremo Roma, 14 febbraio 2017 – Ci sono persone a cui non va giù che Ermal Meta, nato in Albania possa vincere dei premi a Sanremo. Lo pensa così Dj Aniceto che domenica scorsa, proprio non ce la fa a stare zitto “a […] More

 • in

  Bukuria e rrallë e maleve të Shqipërisë të vëzhguara nga Salento

  Që malet e Shqipërisë të mbuluara nga dëbora ofrojnë një spektakël për sytë e vëzhguesve e dimë mirë. Që fotografi Alfonso Zuccalà në Salento është i dashuruar me to na e thonë punët e tij, si edhe fotoja e tij e fundit e shkrepur sot, gjithnjë nga Roca (Marina di Meledugno, në provincën e Lecces), […] More

 • in

  Piccole grandi persone

  Tentativo di aggiornamenti sulla Sindrome del Nanismo in Albania di Adela Kolea Con la premessa che scrivo queste righe, senza avere l’intenzione di urtare la sensibilità di nessuno, d’altro canto, non per raccogliere sentimenti di pietà per i protagonisti della questione che tratterò – delle persone affette da “acondroplasia”, oppure dalla forma più comune, il […] More

 • in

  Marie Claire: Gusht 2017, në rivierën shqiptare

  Revista e modës Marie Claire këshillon sot 12 vende turistike për secilin muaj të vitit 2017 në një shkrim që titullon “Udhëtimet e pabesueshme që do të bëjmë në Evropë gjatë vitit 2017”. Shkon nga Mali i Zi në Portugali, nga Austria në Mbretërinë e Bashkuar, për të përjetuar ditë të jashtëzakonshme në çdo moment […] More

 • in

  Futboll. Itali-Shqipëri mund të mbahet në stadiumin Friuli të Udines

  Ka nisur të diskutohet që tani rreth ndeshjes Itali-Shqipëri e vlefshme për eliminatoret e botërorit 2018 të 24 marsit 2017. Akoma nuk është zyrtare, por flitet se të dyja federatat parapëlqejnë ndeshja mund të mbahet në stadiumin Friuli të Udines. Alternativa është stadiumi i Palermos. Por veçanërisht kuqezinjtë preferojnë që ndeshja të luhet në Udine: […] More