More stories

 • in

  Çmimi Strega 2016, në juri edhe Shqipëria

  Nga ky vit, një grup lexuesish shqiptarë, të koordinuar nga Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, do të gjykojnë veprat e letërsisë italiane Romë, 22 prill 2016 – Shqipëria do të bëjë pjesë në jurinë e Çmimit Strega. Nga ky vit, ajo do të ketë Grupin e saj të leximit, të koordinuar nga Instituti Italian […] More

 • in

  Albori e storia del turismo in Albania tra le carte dell’Archivio Tagliarini. Conferenza a Roma

  Lunedì 18 aprile, alle ore 17.00, a Roma, (Aula “Giuseppe Dalla Vedova”, Palazzetto Mattei in Villa Celimontana Via della Navicella 12) si terrà una conferenza per far conoscere i primi passi per lo sviluppo del turismo in Albania negli anni 1940-1943. Il tutto attraverso le carte dell’Archivio Tagliarini. L’Associazione Occhio Blu-Anna Cenerini Bova, con il […] More

 • in

  Albori e storia del turismo in Albania tra le carte dell’Archivio Tagliarini. Conferenza a Roma

  Lunedì 18 aprile, alle ore 17.00, a Roma, (Aula “Giuseppe Dalla Vedova”, Palazzetto Mattei in Villa Celimontana Via della Navicella 12) si terrà una conferenza per far conoscere i primi passi per lo sviluppo del turismo in Albania negli anni 1940-1943. Il tutto attraverso le carte dell’Archivio Tagliarini. L’Associazione Occhio Blu-Anna Cenerini Bova, con il […] More

 • in

  “100 vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” ekspozohen në Tiranë

  Deri më 20 maj në Muzeun Historik Kombëtar qëndron hapur për publikun ekspozita “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” Tiranë, 13 prill 2016 – “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare”. Është titulli i ekspozitës së organizuar nga Instituti Italian i Kulturës […] More

 • in

  “100 vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” ekspozohen në Tiranë

  Deri më 20 maj në Muzeun Historik Kombëtar qëndron hapur për publikun ekspozita “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” Tiranë, 13 prill 2016 – “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare”. Është titulli i ekspozitës së organizuar nga Instituti Italian i Kulturës […] More

 • in

  “100 vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” ekspozohen në Tiranë

  Deri më 20 maj në Muzeun Historik Kombëtar qëndron hapur për publikun ekspozita “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare” Tiranë, 13 prill 2016 – “Qytete të Lashta dhe peizazhe të Shqipërisë – Njëqind vjet misione arkeologjike italo-shqiptare”. Është titulli i ekspozitës së organizuar nga Instituti Italian i Kulturës […] More

 • in

  La presenza italiana in Albania tra il 1924 e il 1943 in mostra a Roma

  L’attività di archeologi e architetti italiani in Albania tra gli anni Venti e Quaranta, attraverso immagini d’epoca, carte tematiche, progetti e documenti originali: questo il tema della mostra “La presenza italiana in Albania tra il 1924 e il 1943”, allestita dal 19 marzo al 15 maggio 2016 al Museo Nazionale Romano alle Terme di Diocleziano. Un’occasione […] More

 • in

  La presenza italiana in Albania tra il 1924 e il 1943 in mostra a Roma

  L’attività di archeologi e architetti italiani in Albania tra gli anni Venti e Quaranta, attraverso immagini d’epoca, carte tematiche, progetti e documenti originali: questo il tema della mostra “La presenza italiana in Albania tra il 1924 e il 1943”, allestita dal 19 marzo al 15 maggio 2016 al Museo Nazionale Romano alle Terme di Diocleziano. Un’occasione […] More

 • in

  Accoglienza migranti. Il momento dell’Albania

  Con la chiusura delle frontiere da parte dei principali Paesi di accesso, ora i profughi proveranno a passare dal Paese balcanico. Si pianifica l’intervento di una ong italo-albaneseDi Giovanni Lattanzi * L’eventualità che si passi in pochi giorni dalla rotta balcanica, ormai sigillata, alla rotta adriatica, è la più temuta dall’Italia. I profughi presenti in […] More

 • in

  Accoglienza migranti. Il momento dell’Albania

  Con la chiusura delle frontiere da parte dei principali Paesi di accesso, ora i profughi proveranno a passare dal Paese balcanico. Si pianifica l’intervento di una ong italo-albaneseDi Giovanni Lattanzi * L’eventualità che si passi in pochi giorni dalla rotta balcanica, ormai sigillata, alla rotta adriatica, è la più temuta dall’Italia. I profughi presenti in […] More

 • in

  Tahiri në Radio 24: “Nuk do të lejojmë që Adriatiku të përdoret sërish nga kriminelët”

  Ministri i Brendshëm i përgjigjet pyetjeve të gazetares italiane mbi bashkëpunimin mes Italisë e Shqipërisë për t’i bërë ballë një vale të mundshme migrantësh. “Nuk duhet bërë dallim mes vendeve të BE-së dhe të tjerave, nevojiten zgjidhje të përbashkëta” Romë, 13 mars 2016 – Duke ndier gjithnjë e më të mundshme hapjen e një itinerari […] More

 • in

  Tahiri në Radio 24: “Nuk do të lejojmë që Adriatiku të përdoret sërish nga kriminelët”

  Ministri i Brendshëm i përgjigjet pyetjeve të gazetares italiane mbi bashkëpunimin mes Italisë e Shqipërisë për t’i bërë ballë një vale të mundshme migrantësh. “Nuk duhet bërë dallim mes vendeve të BE-së dhe të tjerave, nevojiten zgjidhje të përbashkëta” Romë, 13 mars 2016 – Duke ndier gjithnjë e më të mundshme hapjen e një itinerari […] More