More stories

 • in

  Edi Rama për Il Corriere della Sera: Shqipëria vendi ideal për çdo sipërmarrës italian

  Gjatë qëndrimit disaorësh në Milano, kryeministri Edi Rama ka dhënë edhe një intervistë për gazetarin Leonard Berberin të të përditshmes “Il Corriere della Sera”, para se t’u përgjigjej pyetjeve të Daria Bignardit në “Le invasion barbariche” të televizionit La7. Për Corriere-n ka folur për rrezikun e radikalizmit islamik, për tensionet mes Evropës e Moskës, për […] More

 • in

  Gianni De Biasi kërkon të bëhet shqiptar

  “Do të mbaja me krenari pasaportën shqiptare” Kërkesa e Gianni De Biasit për t’u pajisur me pasaportë shqiptare nuk është më vetëm një thashethem, pasi italiani që drejton përfaqësuesen kuqezi të futbollit e ka konfirmuar personalisht këtë dëshirë të tijën dhe pret përgjigje nga institucionet shtetërore shqiptare. “Unë kam shprehur një dëshirë timen, pastaj nëse […] More

 • in

  Gianni De Biasi kërkon të bëhet shqiptar

  “Do të mbaja me krenari pasaportën shqiptare” Kërkesa e Gianni De Biasit për t’u pajisur me pasaportë shqiptare nuk është më vetëm një thashethem, pasi italiani që drejton përfaqësuesen kuqezi të futbollit e ka konfirmuar personalisht këtë dëshirë të tijën dhe pret përgjigje nga institucionet shtetërore shqiptare. “Unë kam shprehur një dëshirë timen, pastaj nëse […] More

 • in

  Ezio Greggio është edhe shqiptar

  Me propozim të ministrisë së Kulturës, Presidenti Nishani i ka njohur shtetësinë më 8 janar 2015. Për ç’interes kombëtar është marrë ky vendim? Romë, 20 janar 2015 – Ezio Greggio, aktori komik italian e një nga prezantuesit historikë të “Striscia la Notizia”, është tashmë edhe shqiptar. Me dekretin nr. 8881 të datës 8 janar 2015, […] More

 • in

  Ezio Greggio është edhe shqiptar

  Me propozim të ministrisë së Kulturës, Presidenti Nishani i ka njohur shtetësinë më 8 janar 2015. Për ç’interes kombëtar është marrë ky vendim? Romë, 20 janar 2015 – Ezio Greggio, aktori komik italian e një nga prezantuesit historikë të “Striscia la Notizia”, është tashmë edhe shqiptar. Me dekretin nr. 8881 të datës 8 janar 2015, […] More

 • in

  Në gjurmët e Italisë në Shqipëri

  Occhio Blu – Anna Cenerini Bova, Ambasada e Italisë dhe Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, në bashkëpunim me institucionet shqiptare e universitetet italiane dhe shqiptare, organizojnë më 12 dhe 13 dhjetor 2014 në Tiranë veprimtaritë “Në gjurmët e Italisë në Shqipëri”: konferencë Shkencore, një seri ekspozitash të vendosura në ndërtesat e projektuara prej italianëve […] More

 • in

  Në gjurmët e Italisë në Shqipëri

  Occhio Blu – Anna Cenerini Bova, Ambasada e Italisë dhe Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, në bashkëpunim me institucionet shqiptare e universitetet italiane dhe shqiptare, organizojnë më 12 dhe 13 dhjetor 2014 në Tiranë veprimtaritë “Në gjurmët e Italisë në Shqipëri”: konferencë Shkencore, një seri ekspozitash të vendosura në ndërtesat e projektuara prej italianëve […] More

 • in

  Alfano: “Shqipëria, hapa të rëndësishëm përpara drejt Evropës”

  Ministri Tahiri në Romë, për të biseduar me holmologun e tij italian Alfano për përforcimin e bashkëpunimit dypalësh në luftën kundër krimit të organizuar, trafiqeve të paligjshme dhe terrorizmit Romë, 2 dhjetor 2014 – “Shqipëria ka një rol të rëndësishëm e ka hedhur hapa të rëndësishëm në rrugën drejt Evropës”. Kështu ka komentuar në profilin […] More

 • in

  Alfano: “Shqipëria, hapa të rëndësishëm përpara drejt Evropës”

  Ministri Tahiri në Romë, për të biseduar me holmologun e tij italian Alfano për përforcimin e bashkëpunimit dypalësh në luftën kundër krimit të organizuar, trafiqeve të paligjshme dhe terrorizmit Romë, 2 dhjetor 2014 – “Shqipëria ka një rol të rëndësishëm e ka hedhur hapa të rëndësishëm në rrugën drejt Evropës”. Kështu ka komentuar në profilin […] More

 • in

  Presidenti Napolitano uron Presidentin Nishani me rastin e 28 Nëntorit

  Napolitano: “Roma e Tirana të dinë të përfitojnë nga mundësitë që ofron prania e një komuniteti shqiptar të integruar më së miri në Itali” Tiranë, 28 nëntor 2014 – Presidenti i Republikës Italiane, Giorgio Napolitano ka uruar me një mesazh Presidentin Bujar Nishani me rastin e Festës së Flamurit. “Me rastin e Festës Kombëtare dëshiroj […] More

 • in

  Presidenti Napolitano uron Presidentin Nishani me rastin e 28 Nëntorit

  Napolitano: “Roma e Tirana të dinë të përfitojnë nga mundësitë që ofron prania e një komuniteti shqiptar të integruar më së miri në Itali” Tiranë, 28 nëntor 2014 – Presidenti i Republikës Italiane, Giorgio Napolitano ka uruar me një mesazh Presidentin Bujar Nishani me rastin e Festës së Flamurit. “Me rastin e Festës Kombëtare dëshiroj […] More

 • in

  ANSA: Përplasje Rama-Vuçiç mbi Kosovën

  Agjencia italiane e lajmeve ANSA ka përcjellë menjëherë momentin e nxehtë të konferencës së  përbashkët të shtypit të kryeministrit shqiptar me atë serb dhe irritimin e këtij të fundit kur Rama ka folur rreth Kosovës. ANSA kujton që “Edi Rama bën një vizitë historike në Beograd, e para e një kreu qeverie të Tiranës në […] More