More stories

 • in

  Bosët italianë të mafias përdorin Shqipërinë si “parajsën” e pastrimit të parave

  Të dhënat hetimore, të siguruara nga BIRN tregojnë “lidhjet e ngushta” mes grupeve kriminale shqiptare dhe organizatave mafioze italiane si dhe shënjestrimin e Shqipërisë si një vend të sigurt investimesh për paratë e përfituara në trafiqe ndërkombëtare.Nga Vladimir Karaj, BIRN Pak kohë para se të dënohej në Itali për lidhje me organizatën mafioze “Ndrangheta”, Amedeo […] More

 • in

  Elio Miracco nderohet me titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut”

  Me një ceremoni të posaçme, presidenti Nishani i ka dorëzuar më 17 qershor titullin e lartë profesorit arbëresh të albanologjisë Tiranë, 21 qershor 2016 – Kreu i Shtetit Bujar Nishani nderoi albanologun arbëresh Elio Miracco me titullin “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” me motivacionin: “Në vlerësim të lartë të kontributit të vyer akademik dhe albanologjik […] More

 • in

  Mbërrin sot në Romë ambasadorja Anila Bitri

  Ambasadorja për komunitetin shqiptar në Itali: “Është sot ura më solide e miqësisë, komunikimit dhe bashkëpunimit midis dy vendeve. Ambasada e Shqipërisë është shtëpia e hapur e shqiptarëve që jetojnë në Itali. Mbrojtja dhe respektimi i të drejtave të tyre sipas ligjeve të vendit dhe atyre ndërkombëtare do të jetë prioriteti i punës sonë”. Romë, […] More

 • in

  Mbërrin sot në Romë ambasadorja Anila Bitri

  Ambasadorja për komunitetin shqiptar në Itali: “Është sot ura më solide e miqësisë, komunikimit dhe bashkëpunimit midis dy vendeve. Ambasada e Shqipërisë është shtëpia e hapur e shqiptarëve që jetojnë në Itali. Mbrojtja dhe respektimi i të drejtave të tyre sipas ligjeve të vendit dhe atyre ndërkombëtare do të jetë prioriteti i punës sonë”. Romë, […] More

 • in

  Alfano sërish në Tiranë për çështjen e migrantëve

  “Do të verifikoj personalisht situatën në Brennero, Ventimiglia dhe Shqipëri” Romë, 2 maj 2016 – Ministri i Brendshëm Angelino Alfano do të zhvillojë së shpejti një vizitë pune në Tiranë. Pas një konference mbi sigurinë në ëeb të zhvilluar sot në universitetin e Bolonjës, duke folur për politikat mbi imigracionin, Alfano deklaroi: “Do të bëj […] More

 • in

  Alfano sërish në Tiranë për çështjen e migrantëve

  “Do të verifikoj personalisht situatën në Brennero, Ventimiglia dhe Shqipëri” Romë, 2 maj 2016 – Ministri i Brendshëm Angelino Alfano do të zhvillojë së shpejti një vizitë pune në Tiranë. Pas një konference mbi sigurinë në ëeb të zhvilluar sot në universitetin e Bolonjës, duke folur për politikat mbi imigracionin, Alfano deklaroi: “Do të bëj […] More

 • in

  Çmimi Strega 2016, në juri edhe Shqipëria

  Nga ky vit, një grup lexuesish shqiptarë, të koordinuar nga Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, do të gjykojnë veprat e letërsisë italiane Romë, 22 prill 2016 – Shqipëria do të bëjë pjesë në jurinë e Çmimit Strega. Nga ky vit, ajo do të ketë Grupin e saj të leximit, të koordinuar nga Instituti Italian […] More

 • in

  Çmimi Strega 2016, në juri edhe Shqipëria

  Nga ky vit, një grup lexuesish shqiptarë, të koordinuar nga Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, do të gjykojnë veprat e letërsisë italiane Romë, 22 prill 2016 – Shqipëria do të bëjë pjesë në jurinë e Çmimit Strega. Nga ky vit, ajo do të ketë Grupin e saj të leximit, të koordinuar nga Instituti Italian […] More