More stories

 • in

  L’Albania di Scanderbeg in Italia, a 550 anni dalla sua morte

  Il 14 Maggio, si svolge all’Università degli Studi di Bari Aldo Moro una giornata di studi “Made in Albania” con dibattito, film e concerto Lunedì 14 maggio 2018, a partire dalle ore 10:00, presso il Salone degli Affreschi dell’Università degli Studi di Bari Aldo Moro, in Piazza Umberto 1 si svolgerà la giornata di studi […] More

 • in

  “Tirana ime” takim me Edi Ramën në Sallonin e Librit në Torino

  Sot në orën 10.30, në Sallonin Ndërkombëtar të Librit në Torino, në Sallën Blu,  kryeministri Edi Rama prezanton librin e tij Kurban/Il Sacrificio. Libri është një reflektim autobiografik-politik mbi njëmbëdhjetë vitet kur Rama ishte kryebashkiak i Tiranës, i shkruar menjëherë pas humbjes për ripërtëritjen e disatë të mandatit. Është një rrëfim i Shqipërisë bashkëkohore nga një këndvështrim […] More

 • in

  Modena: Integrimi i grave shqiptare

  Mbahet në Modena konferenca me titull “L’integrazione delle donne migranti. Il caso albanese” që merr shkas nga libri “Donne D’Albania. Tra migrazione, tradizione e modernità”. Promovohet nga Shoqata Nënë Tereza e Modenës dhe revista “Confronti”, me patronazhin e Komunës Romë, 11 maj 2018 – Në Modena, në datën 19 maj 2018, ora 11.00, në Sala […] More

 • in

  I rapporti tra Italia e Albania durante la guerra fredda

  Seminario di studi – Giovedì 10 maggio Il Dipartimento di Scienze Politiche dell’Università Roma Tre e l’Associazione italiana di studi del Sud-est europeo ha organizzato un seminario di studi su “I rapporti tra Italia e Albania durante la guerra fredda” che si terrà il 10 maggio alle ore 16:00 all’Università degli Studi Roma Tre Dipartimento […] More

 • in

  Autorja Irma Kurti e ftuar në ”Një anije me libra për Barcelonë”

  Në prani të shkrimtarëve dhe artistëve të tjerë italianë, Kurti do të prezantojë romanin në gjuhën italiane: “In assenza di parole” Poetesha dhe shkrimtarja shqiptare Irma Kurti nga 21-24 prill do të jetë e ftuar në bordin e anijes Grimaldi Lines Cruise që do të udhëtojë për në Barcelonë së bashku me shkrimtarë të tjerë, […] More

 • in

  Le anime in pena di Gentian Koçi

  Recensione di Eliza Çoba del film “Daybreak – Dita zë fill” Eutanasia, assistenza agli anziani in punto di morte, degrado ambientale e degrado sociale sono i temi trattati nel film “Daybreak – Dita zë fill”, del regista albanese Gentian Koçi Il film viene presentato all’ottava edizione del Festival Francofono di Roma, ideato e coordinato dall’Institut […] More

 • in

  Asti: Migrimi i grave shqiptare

  Mbahet në Asti konferenca me titull “La migrazione femminile albanese – Uno sguardo sui servizi socio-sanitari e sulla mediazione culturale” që merr shkas nga libri “Donne D’Albania. Tra migrazione, tradizione e modernità”. Promovohet nga Shoqata Multikulturore e Ndërmjetësve ndërkulturorë, Universiteti i Piemontes Lindore, revista “Confronti” dhe shoqata kulturore Alb-Art Romë, 16 mars 2018 – “Migracioni […] More

 • in

  DonnAlbania – Gjendja e gruas shqiptare në Atdhe e në Itali

  Takim në Modena më 19 mars Romë, 15 mars 2018 – Një prej nismave për celebrimin e  festës ndërkombëtare të Gruas në qytetin e Modenës është edhe DonnAlbania. Takimi, që do të mbahet më 19 mars në orën 18 në Sallën e Konferencave (Ex Oratorio) të Palazzo dei Musei, është organizuar nga RTM – Volontari nel […] More