in

Kryeministrja e Italisë Shpreh Dhimbjen për Sulmin në Spitalin e Gazës

Kryeministrja e Italisë, në një deklaratë të publikuar të mërkurën, shprehu një dhimbje të thellë për tragjedinë që ndodhi në veri të Gazës, ku një sulm ajror izraelit vrau qindra njerëz në një spital. Ajo rinovoi thirrjen e saj për mbrojtjen e civilëve që ndodhen të kapur në mes të konfliktit të ndërmjetësuar prej 12 ditësh në rajon.

Në spitalin Baptist Al-Ahli në Gaza, më shumë se 500 njerëz u raportuan të vrarë në një sulm ajror izraelit të martën. Kryeministrja italiane ka reaguar me shqetësim ndaj humbjeve të jetëve të shumta të pafajshme dhe tragjedisë që ka përfshirë Gazën.

Ky ngjarje tregon rëndësinë e mbrojtjes së jetës dhe të drejtave të njeriut në zonat e ndërkombëta të konflikteve. Konflikti midis Izraelit dhe Hamasit është rritur tensionet dhe ka sjellë pasoja të rënda për civilët në rajon.

Kryeministrja italiane ka shprehur shqetësimin e saj dhe ka përdorur autoritetin e saj për të thelluar thirrjen për zbatimin e mëtejshëm të masave të ndërmjetësimit dhe diplomacisë për të arritur një zgjidhje të qëndrueshme në rajonin e Lindjes së Mesme dhe për të parandaluar humbjen e mëtejshme të jetëve të pafajshme.

Mbërrin dekreti i ri i flukseve – Kuotat për punë të varur, të pavarur e konvertime

Sllovenia vendos kontrollat kufitare pas luftës në Lindjen e Mesme