More stories

 • in

  BRENGA IME SHQIPTARE – Shtëpia e Xhavitit

  Ky libër me autor Aldo Renato Terrusi, rrëfen udhëtimin e tij dhe të dajës, Xhakomo, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh. Aldo ishte ende fëmijë kur regjimi i Enver Hoxhës i burgosi të atin në famëkeqin burg të Burrelit, ku dhe vdiq pa i dhënë as lamtumirën e fundit të birit dhe […] More

 • in

  BRENGA IME SHQIPTARE – Aurelia dhe Xhuzepe

  Ky libër me autor Aldo Renato Terrusi, rrëfen udhëtimin e tij dhe të dajës, Xhakomo, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh. Aldo ishte ende fëmijë kur regjimi i Enver Hoxhës i burgosi të atin në famëkeqin burg të Burrelit, ku dhe vdiq pa i dhënë as lamtumirën e fundit të birit dhe […] More

 • in

  BRENGA IME SHQIPTARE – Shoku i vjetër

  Ky libër me autor Aldo Renato Terrusi, rrëfen udhëtimin e tij dhe të dajës, Xhakomo, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh. Aldo ishte ende fëmijë kur regjimi i Enver Hoxhës i burgosi të atin në famëkeqin burg të Burrelit, ku dhe vdiq pa i dhënë as lamtumirën e fundit të birit dhe […] More

 • in

  Brenga ime shqiptare – Dajti

  Ky libër me autor Aldo Renato Terrusi, rrëfen udhëtimin e tij dhe të dajës, Xhakomo, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh. Aldo ishte ende fëmijë kur regjimi i Enver Hoxhës i burgosi të atin në famëkeqin burg të Burrelit, ku dhe vdiq pa i dhënë as lamtumirën e fundit të birit […] More

 • in

  Brenga ime shqiptare – Rikthimi

  Ky libër me autor Aldo Renato Terrusi, rrëfen udhëtimin e tij dhe të dajës, Xhakomo, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh. Aldo ishte ende fëmijë kur regjimi i Enver Hoxhës i burgosi të atin në famëkeqin burg të Burrelit, ku dhe vdiq pa i dhënë as lamtumirën e fundit të birit […] More

 • in

  Një gur në muzeun e kujtesës

  Nga Gëzim Peshkëpia * Një djalë i vogël bashkë me gjyshërit, mamanë e dajën ngjitej për herë të parë në një vapor, i cili i çonte në anën tjetër të Adriatikut, në vendin e tyre, pas një odiseje të gjatë peripecish në Ballkan. Ky djalë e kishte parë detin në vendlindjen e tij në Vlorë, […] More

 • in

  Giorgio Castriota Scanderbeg, baluardo della civiltà europea

  La conferenza organizzata dall’associazione Scanderbeg di Parma in occasione del 550° anniversario dalla morte di Giorgio Castriota Scanderbeg, è stata anche un’ottima occasione per rilanciare la figura politica dell’eroe albanese, scoprirne la natura non solo di valoroso condottiero ma di abile coprotagonista della ricerca degli equilibri tra i popoli e i poteri dell’Europa Si è […] More