More stories

 • in

  Dorëheqja e Ilir Kernit dhe buxheti i varfër i artit në Shqipëri

  Dorëheqja e drejtorit të Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit nxjerr në pah sfidat me të cilat përballen artistët shqiptarë si rezultat i buxheteve të ulëta me të cilat ata pritet të punojnë.Nga Fatjona Mejdini, BIRN Ilir Kerni u emërua drejtor i Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit të Shqipërisë në tetor të vitit 2013, […] More

 • in

  “Toringrad”: un noir di Darien Levani ispirato a processi ed indagini

  Toringrad, un’interesante  storia sospesa tra giallo e noir, è l’ultimo romanzo di Darien Levani pubblicato da Spartaco Editore, uscito a maggio 2016 e presentato in anteprima al Salone Internazionale del Libro di TorinoDi Sonila Alushi Darien Levani è un avvocato, giornalista (cofondatore di Albania News) e scrittore albanese che vive e lavora in Italia. Nato […] More

 • in

  Biblioteka Kombëtare ofron editimin dixhital të veprave të Naim Frashërit

  Me rastin e 170-vjetorit të lindjes së Naim Frashërit, mundësohet leximi dhe shkarkimi online i veprës së tij të plotë Tiranë, 25 maj 2016 – Biblioteka Kombëtare e Shqipërisë, me rastin e 170-vjetorit të lindjes së një prej figurave më të rëndësishme të rilindjes kombëtare shqiptare, Naim Frashëri, publikon sot editimin dixhital të veprave të […] More

 • in

  “Të kam lënë malin”, Shqipëria në Bienalen e Arkitekturës në Venecia

  Shqipëria do të paraqitet me projektin “Të kam lënë malin”, në ekspozitën e 15-të Ndërkombëtare të arkitekturës në Bienalen e Venecias, që do të mbahet nga 28 maji deri 27 nëntor 2016. I kuruar nga Simon Battisti, Leah Whitman-Salkin dhe kolektivi dizenjues Åbäke, pavijoni shqiptar, që do të jetë në Arsenale, i përgjigjet temës “Raportim […] More

 • in

  Darien Levani presenta “Toringrad” al Salone internazionale del libro di Torino

  L’appuntamento con l’autore il 12 maggio alle 21 presso la Libreria Trebisonda di Torino. Dal 19 maggio, il libro sarà in tutte le librerie d’Italia Giovedì 12 maggio alle 21 presso la Libreria Trebisonda, in via S. Anselmo 22 (zona San Salvario), lo scrittore albanese Darien Levani presenta in anteprima il suo ultimo romanzo, Toringrad […] More

 • in

  Darien Levani presenta “Toringrad” al Salone internazionale del libro di Torino

  L’appuntamento con l’autore il 12 maggio alle 21 presso la Libreria Trebisonda di Torino. Dal 19 maggio, il libro sarà in tutte le librerie d’Italia Giovedì 12 maggio alle 21 presso la Libreria Trebisonda, in via S. Anselmo 22 (zona San Salvario), lo scrittore albanese Darien Levani presenta in anteprima il suo ultimo romanzo, Toringrad […] More

 • in

  “Cultura – passaPORTO”, Shqipëria në Sallonin e Librit në Torino

  Për të disatin vit rresht, Shqipëria do të marrë pjesë edhe në këtë edicion në Sallonin Ndërkombëtar të Librit në Torino që mbahet më 12-16 maj 2016.Programi i takimeve në të cilat letërsia shqiptare do të jetë protagoniste Romë, 6 maj 2016 – Edhe këtë vit Shqipëria do të ketë stendën e saj në Sallonin […] More

 • in

  “Cultura – passaPORTO”, Shqipëria në Sallonin e Librit në Torino

  Për të disatin vit rresht, Shqipëria do të marrë pjesë edhe në këtë edicion në Sallonin Ndërkombëtar të Librit në Torino që mbahet më 12-16 maj 2016.Programi i takimeve në të cilat letërsia shqiptare do të jetë protagoniste Romë, 6 maj 2016 – Edhe këtë vit Shqipëria do të ketë stendën e saj në Sallonin […] More

 • in

  Nis sonte PriFest. Në program mbi 70 filma

  Prishtina Internacional Film Festival, PriFest, do të nisë sot në mbrëmje për të vazhduar deri më 29 prill. Festivali do të kthejë kryeqytetin e Kosovës në një sallë të madhe kinemaje, ku do të shfaqen mbi 70 filma të rinj edhe kult. Edicioni i tetë i PriFest do të çelet me projektimin në orën 21:00 […] More

 • in

  Nis sonte PriFest. Në program mbi 70 filma

  Prishtina Internacional Film Festival, PriFest, do të nisë sot në mbrëmje për të vazhduar deri më 29 prill. Festivali do të kthejë kryeqytetin e Kosovës në një sallë të madhe kinemaje, ku do të shfaqen mbi 70 filma të rinj edhe kult. Edicioni i tetë i PriFest do të çelet me projektimin në orën 21:00 […] More

 • in

  Çmimi Strega 2016. Edhe Shqipëria në juri

  Nga ky vit, një grup lexuesish shqiptarë, të koordinuar nga Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, do të gjykojnë veprat e letërsisë italiane Romë, 22 prill 2016 – Shqipëria do të bëjë pjesë në jurinë e Çmimit Strega. Nga ky vit, ajo do të ketë Grupin e saj të leximit, të koordinuar nga Instituti Italian […] More

 • in

  Çmimi Strega 2016. Edhe Shqipëria në juri

  Nga ky vit, një grup lexuesish shqiptarë, të koordinuar nga Instituti Italian i Kulturës në Tiranë, do të gjykojnë veprat e letërsisë italiane Romë, 22 prill 2016 – Shqipëria do të bëjë pjesë në jurinë e Çmimit Strega. Nga ky vit, ajo do të ketë Grupin e saj të leximit, të koordinuar nga Instituti Italian […] More