More stories

 • in

  85 fakte nga 85 vitet e kolosit të letrave shqipe Dritëro Agolli

  Dritëro Agolli është një nga ata që i ka dhënë emrin kohës dhe jo koha emrin atij. Patriarku i letrave shqipe mbush këtë vit 85 vjeç, e shoqata atdhetare-kulturore “Devolli”, organizoi në fundjavë në Menkulas, fshatin e lindjes së shkrimtarit dhe poetit një aktivitet festiv në nderim të tij, duke çelur “Vitin e Dritëroit” që […] More

 • in

  85 fakte nga 85 vitet e kolosit të letrave shqipe Dritëro Agolli

  Dritëro Agolli është një nga ata që i ka dhënë emrin kohës dhe jo koha emrin atij. Patriarku i letrave shqipe mbush këtë vit 85 vjeç, e shoqata atdhetare-kulturore “Devolli”, organizoi në fundjavë në Menkulas, fshatin e lindjes së shkrimtarit dhe poetit një aktivitet festiv në nderim të tij, duke çelur “Vitin e Dritëroit” që […] More

 • in

  Gjuha dhe pakicat gjuhësore

  Nga Rando Devole Për seminarin me titull “Gjuha e pakicat gjuhësore: shqipja dhe arbërishtja”, që u zhvillua në Romë, më 22 shkurt 2016, mund të thuhen vetëm fjalë të mira, si nga pikëpamja e temës së gjetur, ashtu edhe për nga cilësia e panelit të folësve. Pritshmëria e krijuar u vërtetua edhe nga pjesëmarrja e […] More

 • in

  Gjuha dhe pakicat gjuhësore

  Nga Rando Devole Për seminarin me titull “Gjuha e pakicat gjuhësore: shqipja dhe arbërishtja”, që u zhvillua në Romë, më 22 shkurt 2016, mund të thuhen vetëm fjalë të mira, si nga pikëpamja e temës së gjetur, ashtu edhe për nga cilësia e panelit të folësve. Pritshmëria e krijuar u vërtetua edhe nga pjesëmarrja e […] More

 • in

  Tirana e kujtimeve të Arben Imerit, një shqiptari të Italisë

  Në një përmbledhje tregimesh, autori Arben Imeri sjell copëza jete nga qyteti i tij Tirana dhe këto ia përcjell lexuesit në këtë vëllim, ndërkohë që ai jeton jashtë Tiranës, jashtë Shqipërisë. Autori është emigrant në Itali, ardhur me anijen e njohur panameze të eksodit të 1991-shit. Aktualisht jeton në Reggio Emilia.   Nga Adela Kolea Mbarova […] More

 • in

  Tirana e kujtimeve të Arben Imerit, një shqiptari të Italisë

  Në një përmbledhje tregimesh, autori Arben Imeri sjell copëza jete nga qyteti i tij Tirana dhe këto ia përcjell lexuesit në këtë vëllim, ndërkohë që ai jeton jashtë Tiranës, jashtë Shqipërisë. Autori është emigrant në Itali, ardhur me anijen e njohur panameze të eksodit të 1991-shit. Aktualisht jeton në Reggio Emilia.   Nga Adela Kolea Mbarova […] More

 • in

  Nga 12 shkurti Ibrahim Kodra do të prehet në Memorialin në Kodrat e Liqenit

  Behgjet Pacolli: “U përmbush amaneti i piktorit, poetit dhe humanistit të shquar Ibrahim Kodra për t’u varrosur në Tiranë, diku në kodrat e Liqenit artificial” Tiranë, 9 shkurt 2016 – Fondacioni “Ibrahim Kodra”, Ministria e Kulturës, Bashkia e Tiranës plotësojnë vullnetin e fundit të Mjeshtrit,  Ibrahim Kodra, “Nder i Kombit” i cili do të prehet […] More

 • in

  Nga 12 shkurti Ibrahim Kodra do të prehet në Memorialin në Kodrat e Liqenit

  Behgjet Pacolli: “U përmbush amaneti i piktorit, poetit dhe humanistit të shquar Ibrahim Kodra për t’u varrosur në Tiranë, diku në kodrat e Liqenit artificial” Tiranë, 9 shkurt 2016 – Fondacioni “Ibrahim Kodra”, Ministria e Kulturës, Bashkia e Tiranës plotësojnë vullnetin e fundit të Mjeshtrit,  Ibrahim Kodra, “Nder i Kombit” i cili do të prehet […] More

 • in

  La letteratura tra l’Italia e l’Albania, alla Fiera della Piccola e Media Editoria

  “Tra Albania e Italia: letteratura contemporanea”Fiera Nazionale della Piccola e Media EditoriaSala Turchese, Palazzo dei Congressi – Eur RomaDomenica 6 dicembre, ore 12:00 È aperta oggi a Roma (e durerà fino all’8 dicembre) la 14° edizione della Fiera nazionale della piccola e media editoria “Più libri più liberi“, l’appuntamento annuale con la lettura. La Fiera, […] More

 • in

  La letteratura tra l’Italia e l’Albania, alla Fiera della Piccola e Media Editoria

  “Tra Albania e Italia: letteratura contemporanea”Fiera Nazionale della Piccola e Media EditoriaSala Turchese, Palazzo dei Congressi – Eur RomaDomenica 6 dicembre, ore 12:00 È aperta oggi a Roma (e durerà fino all’8 dicembre) la 14° edizione della Fiera nazionale della piccola e media editoria “Più libri più liberi“, l’appuntamento annuale con la lettura. La Fiera, […] More