More stories

 • in

  Mbërrin dekreti i ri i flukseve – Kuotat për punë të varur, të pavarur e konvertime

  Autorizohen 75.705 hyrje për punë të varur sezonale, josezonale, të pavarur e 7.000 kuota për konvertime Në fund të janarit është botuar në Gazetën Zyrtare dekreti i flukseve i miratuar nga Këshilli i ministrave më 29 dhjetor 2022 me të cilin qeveria përcakton kuotat maksimale të të huajve që mund të vijnë në Itali për […] More

 • in ,

  Shqipëria dhe Kosova në Balkan Film Festival

  Nga 29 nëntori deri më 4 dhjetor 2022 në Casa del Cinema në Romë zhvillohet edicioni i 5-të i Balkan Film Festival. Programi i pasur i këtij viti ka mes protagonistëve edhe regjisorët Roland Sejko, Kaltrina Krasniqi, Bujar Alimani, Norika Sefa, producentët Jonid Jorgji dhe Arben Zharku, shkrimtarin dhe skenaristin Ylljet Aliçka, drejtorin e QKK-së […] More

 • in ,

  Balkan Film Festival 5 – La finestra sui Balcani

  Dal 29 Novembre al 04 Dicembre 2022 alla Casa del Cinema a Roma, Occhio Blu porta la V edizione del Balkan Film Festival. Tra i protagonisti di questa edizione anche i registi Roland Sejko, Bujar Alimani, Norika Sefa, Kaltrina Krasniqi, i produttori Jonid Jorgji e Arben Zharku, lo scrittore e scenegiatore Ylljet Aliçka Il Balkan […] More

 • in , ,

  Un luogo sicuro nel cuore dell’Europa

  Venerdì 11 novembre ore 10.00Aula Magna Dip. Scienze Politiche – Università Roma TreVia G. Chiabrera 199 – Roma L’Ambasciata  dell’Albania e la Fondazione Museo della Shoah, organizzano a Roma un evento sul salvataggio degli ebrei in Albania durante la Seconda Guerra Mondiale. Una fatto storico, che nell’orrore della guerra, ha rappresentato un grande atto di solidarietà, eroismo […] More

 • in ,

  Donne d’Albania – Riflessioni, testimonianze, emozioni

  Un volume importante da leggere per conoscere il mondo femminile albanese in Italia e prendere spunto per approfondire i successi, i problemi e le sfide futureIl 12 ottobre a Roma la prima presentazione Verrà presentato a Roma il 12 ottobre il nuovo volume “Donne d’Albania – Riflessioni, testimonianze, emozioni” (Com Nuovi Tempi, 2022) curato dal […] More

 • in ,

  Nannicini, la comunità italo-albanese si mobilita: “Lo vogliamo in Parlamento”

  La lettera indirizzata al segretario del Pd Enrico Letta da parte di una signora italo-albanese dà vita a una mobilitazione dal basso, che porta a raccogliere più di mille firme in 24 ore. Gli albanesi d’Italia chiedono al segretario dem che Tommaso Nannicini, senatore uscente Pd e politico che ha portato avanti la battaglia per […] More

 • in , ,

  Roland Sejko si aggiudica il Nastro d’Argento

  Per i Giornalisti Cinematografici Italiani, “La macchina delle immagini di Alfredo C.” è il Miglior Docufilm dell’anno Dopo la calorosa accoglienza all’ultima Mostra del Cinema di Venezia e la selezione nella decina finalista per il Miglior documentario ai David di Donatello, “La macchina delle immagini di Alfredo C.” di Roland Sejko ha ricevuto venerdì scorso il […] More

 • in

  Flukset 2022. Vetëm pak ditë akoma për paraqitjen e kërkesave

  Mbyllet pas 3 ditësh dritarja e hapur me dekretin e flukseve për paraqitjen e kërkesave për të sjellë në Itali punonjës sezonalë, punonjës të varur e të pavarur dhe për konvertime lejeqëndrimesh Romë, 14 mars 2022 –17 marsi është data e fundit e vlefshme për paraqitjen e kërkesave për të sjellë në Itali punonjës jokomunitarë […] More

 • in , ,

  “La macchina delle Immagini di Alfredo C.” i Roland Sejkos nga marsi në kinema

  Me filmin e tij të fundit, regjisori shqiptar sjell në vëmendjen e publikut historinë e mijëra italianëve të mbetur në Shqipëri pas luftës së dytë botërore Romë, 23 shkurt 2022 – Pas pritjes së ngrohtë në edicionin e fundit të Festivalit Ndërkombëtar të Kinematografisë së Venecias e përzgjedhjes si një ndër dhjetë filmat dokumentarë në […] More

 • in

  Presidenti Mattarella përshëndet migrantët, “të çmuar për Italinë, vendin që ata kanë zgjedhur”

  Në fjalën e tij në Parlament kujton që “dinjitet është edhe lufta kundër racizmit e antisemitizmit”, “lufta pa pushim kundër trafikimit e shfrytëzimit të qenieve njerëzore” Romë, 4 shkurt 2022 – Shëndet dhe mirëqënie; zbutje e pabarazive; paqe, drejtësi dhe institucione të forta. Këto janë tre temat kryesore të fjalimit me të cilin Presidenti i Republikës […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.