More stories

 • in

  POESIA DELLA MATERIA – A Roma la Mostra personale dell’artista albanese ASTRIT SHOTI

  Dal 15 novembre 2023 a Roma, presso l’Ambasciata della Repubblica di Albania in Italia, in esposizione quella che Sgarbi ha definito “arte della ricerca, della sperimentazione, della percezione” ROMA – Il 15 novembre 2023 l’artista albanese Astrit Shoti aprirà le porte della sua arte a Roma, presso l’Ambasciata della Repubblica di Albania in Italia, in […] More

 • in

  Cosa prevede il protocollo d’intesa tra Italia e Albania in materia di gestione dei flussi migratori

  Roma, 8 novembre 2023 – Cosa prevede il recente protocollo d’intesa tra Italia e Albania in materia di gestione dei flussi migratori di cui si sta tanto discutendo? L’accordo, come dichiarato dalla premier in conferenza stampa, persegue sostanzialmente tre obiettivi: contrastare il traffico di esseri umani, prevenire i flussi migratori illegali e accogliere solamente chi ha […] More

 • in

  Kryeministrja Giorgia Meloni “viktimë” e një shakaje telefonike nga komedianët rusë

  Kryeministrja italiane, Giorgia Meloni, është “viktima” e një shakaje telefonike nga dy komedianë rusë, Vladimir Kuznetsov dhe Alexey Stolyarov, të njohur për imitimet e tyre të figurave politike nga e gjithë bota. Gjatë një telefonate të rreme, komedianët paraqiten para Melonit si një politikan afrikan dhe i mashtruan për një kohë të shkurtër kryeministrin italian. […] More

 • in

  Përmbytjet dhe stuhitë në veri të Italisë: nën alarm rajone të shumta

  Reshjet intensive kanë shkaktuar përmbytje në veri të Italisë, duke goditur rajonet e Lombardisë, Milanon dhe Venecian. Disa rajone janë vendosur nën alarm të kuq, me Veneto të identifikuar si më e rrezikuar. Megjithatë, përmbytjet kërcënojnë edhe rajonet e tjera të Italisë, përfshirë Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Ligurian, Lombardinë dhe Trentino Alto Adige. Dëme […] More

 • in

  Sllovenia vendos kontrollat kufitare pas luftës në Lindjen e Mesme

  Sllovenia ka njoftuar se, duke filluar që prej ditës së shtunë, do të vendosë kontrolle të përkohshme në kufijtë shtetërorë me Kroacinë dhe Hungarinë. Kjo vendim erdhi pas shqetësimeve të rritura për sigurinë në Evropë, të ndezura nga konflikti në Lindjen e Mesme. Sllovenia vendosi të pezullojë marrëveshjen e Shengenit për të kontrolluar kufijtë me […] More

 • in

  Kryeministrja e Italisë Shpreh Dhimbjen për Sulmin në Spitalin e Gazës

  Kryeministrja e Italisë, në një deklaratë të publikuar të mërkurën, shprehu një dhimbje të thellë për tragjedinë që ndodhi në veri të Gazës, ku një sulm ajror izraelit vrau qindra njerëz në një spital. Ajo rinovoi thirrjen e saj për mbrojtjen e civilëve që ndodhen të kapur në mes të konfliktit të ndërmjetësuar prej 12 […] More

 • in

  Investment Day Web Edition

  Investment Day 2 – Për të mësuar më shumë rreth temave të kursimit e të investimeve Në fillimet e emigracionit tonë, prioritetet ishin të pajiseshe me dokument qëndrimi, të gjeje një punë, një shtëpi me qira – ndonjëherë duke e fshehur që ishe shqiptar -, të mblidhje ca lireta për t’ia çuar familjes përtej Adriatikut. […] More

 • in

  NJË VEND I SIGURT NË EUROPË – Shpëtimi i hebrejve gjatë Luftës së dytë botërore. Muzeu hebraik shqiptar

  Shqipëria ka një histori për të rrëfyer!  Ambasada e Shqipërisë në Itali, në bashkëpunim me Fondacionin Muzeu Shoah të Romës, organizojnë Konferencën “Një vend i sigurt në Evropë – Shpëtimi i hebrejve gjatë Luftës së Dytë Botërore. Muzeu Hebraik Shqiptar” që ka në qendër një prezantim institucional dhe shkencor, të përgatitur nga historianë dhe ekspertë. Ai ka […] More

 • in

  Deklarata e të ardhurave 2022 – udhëzuesi i Ria Money Transfer

  Në Itali, çdo person që ka të ardhura nga punë e pavarur, apo e varur, pavarësisht kombësisë së tij, ka detyrimin ligjor të deklarimit të përvitshëm të të ardhurave. E si çdo vit, kjo e tanishmja është koha e përpilimit dhe e paraqitjes së deklaratës së të ardhurave. Në vijim disa informacione të dobishme rreth […] More

 • in

  Presidenti Mattarella përshëndet migrantët, “të çmuar për Italinë, vendin që ata kanë zgjedhur”

  Në fjalën e tij në Parlament kujton që “dinjitet është edhe lufta kundër racizmit e antisemitizmit”, “lufta pa pushim kundër trafikimit e shfrytëzimit të qenieve njerëzore” Romë, 4 shkurt 2022 – Shëndet dhe mirëqënie; zbutje e pabarazive; paqe, drejtësi dhe institucione të forta. Këto janë tre temat kryesore të fjalimit me të cilin Presidenti i Republikës […] More